10 tärkeää miesten terveyteen liittyvää kysymystä (2023)

Kukaan ei halua käydä lääkärissä, mutta miehet käyvät niin paljon harvemmin kuin naiset. Ja tämä puhelun katkeaminen voi olla yksi tärkeimmistä syistä, miksi miesten elinajanodote lyhenee kuudella vuodella verrattuna naisten elinajanodotteeseen [lähde:ABC-uutiset].

Voi olla, että miehet ajattelevat, että heidän pitäisi pystyä selviytymään sairauksista. Tai ehkä jotkut miehet ajattelevat, että terveydestään huolensa myöntäminen on heikkouden merkki. Joskus, jos ongelma on erittäin henkilökohtainen, kaverit eivät halua keskustella siitä ollenkaan. Vaikka miehet käyvät lääkärissä, he eivät ehkä näe säännöllisen fyysisen harjoittelun arvoa. Mentaliteetti on: "Minusta tuntuu hyvältä, joten kaiken täytyy olla kunnossa." He saattavat myös epätodennäköisemmin kysyä tärkeitä kysymyksiä terveydestään.

Mainos

Tällä avoimuuden puutteella lääkärin vastaanotolla voi olla vakavia seurauksia. Miehillä on keskimäärin suurempi riski sairastua sairauksiin, kuten syöpään – miehen riski sairastua syöpään elämänsä aikana on yksi kahdesta, kun taas naisella joka kolmas [lähde:ABC-uutiset]. He osallistuvat myös todennäköisemmin epäterveelliseen käyttäytymiseen, kuten tupakointiin jajuominen, ja heillä on korkeampi stressitaso. Nämä tekijät voivat johtaa tiloihin ja sairauksiin, jotka voivat olla heikentäviä tai jopa kuolemaan johtavia, jos niitä ei havaita ja niitä ei hoideta.

Lääkärit eivät ole vain hoitamassa sinua, kun olet sairas; ne ovat myös valmiina estämään sinua sairastumasta ensiksi. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miksi miesten on tärkeää käydä lääkäreillään säännöllisesti – ja millaisia ​​kysymyksiä heidän pitäisi kysyä heiltä.

Sisällys

 1. Mitä testejä ja seulontoja tarvitsen ja miksi?
 2. Miten sukuhistoriani ja elämäntapani saattavat minut vaaraan?
 3. Olenko terveessä painossa?
 4. Mikä voisi aiheuttaa verta virtsassani?
 5. Olenko seksuaalisesti terve?
 6. Pitäisikö minun olla huolissaan ummetukseen tai ripuliin liittyvistä ongelmistani?
 7. Olenko masentunut?
 8. Olenko miehen vaihdevuodet?
 9. Minkä tyyppisten syöpien pitäisi huolestuttaa minua eniten?
 10. Mitkä ovat mahdollisuuteni saada eturauhas- tai kivessyöpä?

10: Mitä testejä ja seulontoja tarvitsen ja miksi?

Joten olet päättänyt käydä lääkärissäsi ja saada afyysistä. Varaat ajan, suostut erilaisiin töihin ja töihin ja keskustelet lääkärisi kanssa. Oletetaan, että saat puhtaan terveystodistuksen. Mutta esititkö kysymyksiä? Tiedätkö miksi sait tekemäsi testit? Milloin ne testit pitäisi tehdä uudestaan? Miksi käytät nyt sitä pilleriä joka päivä?

Usko tai älä, monet miehet, jotka saavat fyysisen työn, lähtevät toimistosta tietämättä mitä termi tarkoittaa. Fyysiset ominaisuudet voivat vaihdella lääkärin ja iän mukaan. Useimmat koostuvat kolmesta eri osasta: varsinainen fyysinen koe, kysymykset sairaushistorian saamiseksi ja seulontatestit. Sinut punnitaan ja mitataan lämpötilasi ja verenpaineesi. Lääkäri kuuntelee myös sydämesi ja keuhkojesi toimintaa ja tarkistaa refleksisi. Sitten hän kysyy sinulta yleistä terveyttäsi ja elämäntapojasi. Lopuksi lääkäri määrää seulontatestejä. Perustasoja ovat kolesteroli-, verensokeri- ja rautatasot. Jotkut lääkärit ottavat myös EKG:n seuratakseen sydämen toimintaa. Yksi asia, joka erottaa miehen fyysisen naisen, on eturauhasen tarkistus – iästäsi ja muista oireistasi riippuen lääkärisi saattaa haluta suorittaa digitaalisen peräsuolen tutkimuksen. Pelkästään tästä syystä jotkut miehet välttävät fyysistä harjoittelua; se on epämiellyttävää, mutta se on välttämätöntä terveytesi varmistamiseksi. Suurentunut eturauhanen voi rajoittaa virtsan virtausta tai katkaista sen kokonaan; se voi myös olla merkki kasvaimesta (lisää tästä myöhemmin).

Mainos

Jos lääkärisi määrää lääkkeitä fyysisten tulosten (kuten korkea verenpaine) perusteella, muista kysyä sivuvaikutuksista, mahdollisista yhteisvaikutuksista ja tavoista, joilla voit muuttaa elämäntapaasi sairauden hoitamiseksi. Kysy myös, kuinka usein sinun tulisi käydä fyysisessä; jos olet yli 40-vuotias, hän voi ehdottaa vuosittaista.

Lääkärin valinta

Jos olet käynyt sairaana ensiapukeskuksissa, on aika valita tavallinen lääkäri. On tärkeää tehdä tietoinen päätös. Aloita ottamalla yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja hankkimalla luettelo alueesi lääkäreistä, jotka hyväksyvät vakuutuksesi. Pyydä sitten suosituksia ystäviltä ja työkavereilta. Tarkista lopuksi lääkäreiden nimet verkosta – monet Web-sivustot tarjoavat arvosteluja lääkäreiden vastaanotoista. Jos käyt lääkärissä etkä pidä hänestä, sinun ei ole pakko mennä takaisin. Jatka etsimistä, kunnes löydät jonkun, joka työskentelee sinulle. Jotkut miehet suosivat mieslääkäreitä, koska he haluavat jonkun, joka on kokenut mieskohtaisia ​​ongelmia tai tuntee olonsa epämukavaksi keskustelemaan seksiasioista naislääkärin kanssa.

9: Miten sukuhistoriani ja elämäntapani saattavat minut vaaraan?

Vaikka luulet, että sinulla ei ole mitään yhteistä perheenjäsentesi kanssa, jaat aina heidän geeninsä. Joskus tämä tarkoittaa, että sinulla on lisääntynyt riski sairastua tiettyihin tiloihin ja sairauksiin. Jos vanhemmillasi on esimerkiksi sydänsairaus, sinulla on todennäköisemmin kehittyä se itse. Siellä voi myös olla sekä geneettisiä komponentteja että käyttäytymistä, jotka on opittu perheeltäsi. Esimerkiksi jos vanhemmalla on diagnosoitutyypin 2 diabetesennen 50-vuotiaana sinulla on yksi seitsemästä mahdollisuus saada se [lähde:American Diabetes Association]. Tai sinulle on ehkä opetettu aikuisena huonot ruokailu- ja liikuntatavat, jotka voivat myös johtaa tyypin 2 diabetekseen. Joillakin syöpätyypeillä voi olla myös perinnöllinen komponentti, kuten paksusuolensyöpä.

Jos lääkärisi ei kysy sinulta sukuhistoriaasi ja olet huolissasi saavasi sairauden, koska sukulaisellasi oli se, ota asia esille itse. Lääkäri voi rauhoittaa mieltäsi. Muista, että tämä ei tarkoita, että saat automaattisesti taudin tai tilan; sinulla on vain suurempi todennäköisyys siihen. Kysy lääkäriltäsi, kuinka voit vähentää riskiäsi käytökselläsi. On tärkeää olla rehellinen tavoistasi; jos juot tai tupakoit, sano se. Ole rehellinen harjoituksestasi ja stressitasoistasi. Miehillä on jo suurempi riski sairastua syöpään ja sydänsairauksiin kuin naisilla, mutta he tekevät myös todennäköisemmin elämäntapavalintoja, jotka voivat lisätä tätä riskiä. Lääkärisi ei ole tuomitsemassa, vaan auttaakseen sinua olemaan mahdollisimman terveellinen. Hän ei voi tehdä sitä ilman kaikkia tietoja, joten kysy (ja vastaa) pois.

Mainos

8: Olenko terveessä painossa?

10 Important Men's Health Questions to Ask (2)

Isosta, vahvasta miehestä vallitsee stereotypia, joka saa jotkut miehet ajattelemaan, että ylipainoisuus on ihan ok. Ylipaino kuitenkin lisää riskiäsi sairastua moniin erilaisiin sairauksiin – joista osa olemme jo maininneet – kuten sydänsairauksiin ja tyypin 2 diabetekseen.

Painosi ei kuitenkaan ole ainoa luku, joka sinun on tiedettävä. Sinun pitäisi myös selvittää omasiBMItai painoindeksi. Tämä luku ottaa huomioon myös pituutesi vaihteluvälin muodostamiseksi; 18,5 ja 24,9 välillä pidetään yleensä normaalina. Ajatus BMI:stä tärkeimpänä tekijänä painoon liittyvien riskien arvioinnissa on kiistanalaista, mutta se on hyvä paikka aloittaa.

Mainos

Jos sinulla on "olutvatsa" (tunnetaan myös nimellä vatsa- tai keskuslihavuus ja joka ei itse asiassa johdu oluen juomisesta), sinulla on todennäköisemmin sydänsairaus tai aivohalvaus kuin jos ylipainosi jakautuisi tasaisemmin. Lääkärit voivat määrittää tämän laskemalla vyötärön ja lantion välisen suhteen (jakamalla vyötärön ympärysmitta lantion ympärysmitan kanssa). Jos se on suurempi kuin 0,9, on aika laihduttaa.

Mutta älä lannistu: vain 5 prosentin pudottaminen kokonaispainostasi voi alentaa merkittävästi verenpainettasi ja kolesteroliasi, mikä puolestaan ​​vähentää sairauden riskiä [lähde:CDC].

7: Mikä voi aiheuttaa verta virtsassani?

Jos on jo vaikea saada itsesi käymään lääkärissä rutiinitoimenpiteissä, saatat olla vielä epäröivämpi varaamaan ajan keskustelemaan ongelmasta jossain kehon yksityisessä osassa. Yritä muistaa, että lääkärit ovat ammattilaisia. Jos hämmennys estää sinua keskustelemasta jostain vastaavastaverta(tai jotain muuta epätavallista) sinussavirtsataisiemenneste, kipu nivusissa tai kyhmy kiveksissä, on aika päästää irti.

Veri virtsasta voidaan havaita fyysisen tutkimuksen aikana tai voit huomata sen itse. Jos sinulla on myös virtsaamisvaikeuksia tai kipua, se voi olla virtsarakko-, virtsatie- tai munuaistulehdus. Nämä tilat ovat hoidettavissa antibiooteilla. Se voi kuitenkin olla myös oire jostain vakavammasta, mukaan lukien munuaiskivet, laajentunut eturauhanen tai jopa syöpä. Kannattaa siis ehdottomasti käydä katsastamassa, vaikka se tapahtuisi vain kerran. Sama pätee siemennesteen vereen; joskus se häviää itsestään ilman tunnettua syytä, mutta se voi olla myös oire infektiosta tai vakavammasta tilasta.

Mainos

6: Olenko seksuaalisesti terve?

Monet miehet olettavat, että jos he käyttävät kondomia oikein joka kerta, kun he käyttävätseksiä, he eivät todennäköisesti ole vapaita sukupuolitaudeista (STI). Jotkut sukupuolitaudit ovat kuitenkin oireettomia – voit saada ne tartunnan ilman oireita. Oireiden ilmaantuminen tartunnan jälkeen kestää jonkin aikaa, tai saatat ajatella, että se johtuu jostain muusta. Tästä syystä sinun on keskusteltava lääkärisi kanssa avoimesti seksuaalihistoriastasi ja mahdollisista oireistasi - mukaan lukien kipu tai polttaminen virtsatessa, vuoto tai mikä tahansa kuhmu. Jopa parannettavissa olevat sukupuolitaudit voivat johtaa pitkäaikaisiin ongelmiin, jos niitä ei hoideta.

Toinen mahdollisesti kiusallinen kysymys lääkäriltäsi liittyy seksuaaliseen toimintaasi - tai pikemminkintoimintahäiriö. Kukaan mies ei halua myöntää, että hänellä on vaikeuksia saada tai säilyttää erektio, mutta erektiohäiriöt vaikuttavat yli 18 miljoonaan mieheen pelkästään Yhdysvalloissa [lähde:WebMD]. Tämä tila voi olla haitallista seksielämällesi ja itsetuntosi, mutta tiesitkö, että se voi olla myös oire vakavammasta sairaudesta, kuten sydänsairaudesta tai diabeteksesta? Jotkut lääkkeet voivat myös aiheuttaa impotenssia. ED:n hoitovaihtoehtoja on laaja valikoima, joten ei ole mitään syytä kärsiä hiljaisuudessa.

Mainos

Lopuksi, jos harkitset perheen perustamista, muista, että miesten hedelmättömyys on syy parin hedelmällisyysongelmiin noin puolet ajasta [lähde:Mayon klinikka]. Jos sinä ja kumppanisi ette ole voineet tulla raskaaksi vuoden kuluttua, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

5: Pitäisikö minun olla huolissaan ummetukseen tai ripuliin liittyvistä ongelmistani?

Se tapahtuu meille kaikille jossain vaiheessa - satunnainen vatsavaivat, joka itse asiassa onummetustairipuli. Naisilla on todennäköisemmin suolisto-ongelmia kuin miehillä, mutta he ottavat myös todennäköisemmin yhteyttä lääkäriin. Krooniset ummetus- tai ripulikohtaukset tai kumman tahansa äkilliset, voimakkaat kohtaukset voivat viitata johonkin vakavampaan kuin pelkkä suolistohäiriö. Esimerkiksi vuorotteleva krooninen ummetus ja ripuli voivat johtua ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS). Krooninen ummetus voi olla oire paksusuolen syövästä tai kilpirauhasen ongelmista. Akuutti ripuli voi olla merkki infektiosta tai ruoka-intoleranssista, kun taas krooninen ripuli voi olla keliakian oire.

Vaikka mitään todella vakavaa ei olisikaan meneillään, älä kärsi näiden tilojen kivusta ja hämmennystä. Ota yhteys lääkäriisi, jos käsikauppalääkkeet eivät auta eikä ongelma ratkea itsestään. Ota myös selvää, voiko elämäntapasi olla syyllinen. Pelkkä tasapainoisempi ruokavalio, runsas veden juominen ja kuntoilu voivat auttaa. Lääkärisi voi ehdottaa ruokavaliosuunnitelmaa tai ohjata sinut ravitsemusterapeutin puoleen.

Mainos

4: Olenko masentunut?

10 Important Men's Health Questions to Ask (3)

Joillekin miehille myönnetäänmasennusvastaa epäonnistumisen tai heikkouden myöntämistä. Kuten muutkin mielen sairaudet, masennus on kuitenkin sairaus ja hoidettavissa oleva tila. Masennus vaikuttaa yli 6 miljoonaan amerikkalaiseen mieheen kaikilta elämänaloilta joka vuosi [lähde:Kansallinen mielenterveysinstituutti]. Miehillä on myös suurempi riski sitoutuaitsemurhakuin naiset, koska he raportoivat vähemmän todennäköisemmin masennuksestaan. Miesten masennus voi ilmaantua eri tavalla kuin naisilla, vaikka sekä miehillä että naisilla on suuri luettelo mahdollisista oireista. Yhdistämme tilan tyypillisesti arvottomuuden ja surun tunteisiin, mutta masennus voi tarkoittaa myös väsymystä, kipeää ja levottomuutta tai äärimmäisiä ruokahalun muutoksia.

Jos sinulla on suvussa ollut mielenterveysongelmia tai olet kokenut vakavan stressaavan tai traumaattisen tilanteen, sinulla voi olla suurempi riski sairastua masennukseen. Onneksi on olemassa monia erilaisia ​​hoitoja. Lääkärisi saattaa haluta määrätä sinullemasennuslääketai lähettää sinut psykiatrin tai psykologin puoleen lisäarviointia varten. Masennus voi vaikuttaa elämäsi jokaiseen osa-alueeseen, mukaan lukien suhteisiisi muihin, joten harkitse avun hakemista, ennen kuin sinusta tuntuu, että asiat menevät hallinnan ulkopuolelle.

Mainos

3: Olenko miehen vaihdevuodet?

10 Important Men's Health Questions to Ask (4)

Miesten vaihdevuodet ovat edelleen kiistanalainen diagnoosi, mutta yhä useammat lääketieteen ammattilaiset tietävät, että miehillä voi ikääntyessään kokea erilaisia ​​​​oireita, jotka ovat samanlaisia ​​​​kuin naisten vaihdevuodet. Jotkut kutsuvat sitäandropaussi, koska se näyttää liittyvän mieshormonin androgeenin (tai testosteronin) vähenemiseen. Toisin kuin naisten vaihdevuodet, miesten vaihdevuosilla ei ole määriteltyä päätepistettä, koska miehet jatkavat testosteronin tuotantoa ikääntyessään. Sitä voidaan kuitenkin vähentää jopa 50 prosenttia 70 vuoden iässä [lähde:Mayon klinikka].

Tämä testosteronin tuotannon väheneminen voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita. Näitä ovat kuumat aallot, unettomuus, energian menetys, seksihalun puute ja masennuksen tunteet. Jos olet 50-vuotias, sinun kannattaa kysyä lääkäriltäsi, voivatko nämä oireet johtua alhaisesta testosteronitasosta. Tietenkin nämä voivat olla myös oireita muista ongelmista. Lääkärisi haluaa todennäköisesti ensin sulkea pois muut mahdolliset syyt. Verikoe paljastaa, onko testosteronitasosi alhainen. Hoitoa varten lääkärisi voi ehdottaa tapoja käsitellä joitakin oireita, mukaan lukien testosteronikorvaushoito. Tämä hoito voi helpottaa oireita joillekin miehille, mutta muista, että se voi myös lisätä riskiäsi sairastuaeturauhassyöpä.

Mainos

2: Minkä tyyppisten syöpien pitäisi huolestuttaa minua eniten?

"C"-sana on aina huolenaihe - kuten aiemmin mainitsimme, miehillä on suurempi elinikäinen syöpäriski. Kun suljet pois sukupuolispesifiset syövät, miehet saavat noin 60 prosenttia todennäköisemmin syöpään ja 70 prosenttia todennäköisemmin kuolevat syöpään kuin naiset [lähde: Men's Health].

Keuhkosyöpä on yleisempi miehillä kuin naisilla yhdestä yksinkertaisesta syystä - enemmän miehet tupakoivat kuin naiset. Jos olet tupakoitsija, älä odota, kunnes sinulla on oireita, kuten hengityksen vinkumista tai hengenahdistusta. pyydä lääkäriäsi ehdottamaan tapoja auttaa sinualopettaa. Vaikka voit saada keuhkosyövän myös asbestille tai radonille altistumisesta, tupakointi aiheuttaa suurimman osan tapauksista.

Mainos

Kolorektaalisyöpä on myös yleisempi miehillä. Riski kasvaa iän myötä - yli 90 prosenttia tapauksista esiintyy yli 50-vuotiailla miehillä [lähde:National Cancer Institute]. Vaikka sukuhistoria on osa riskiäsi, niin myös liikalihavuus ja ruokavalio, jossa on paljon punaista ja prosessoitua lihaa. 50 vuoden iän jälkeen kaikkien miesten tulee tehdä seulonta paksusuolensyövän varalta (jos suvussasi on esiintynyt tautia tai peräsuolen polyyppeja, kannattaa seuloa aikaisemmin). Seulontavaihtoehtoja on kolme: ulosteen piilevä veritesti, kaksoiskontrastinen bariumperäruiske tai kolonoskopia. Päätä, mikä vaihtoehto on sinulle paras lääkärisi neuvojen avulla.

Melanooma

Yksi syöpämuoto, johon miehet eivät todennäköisemmin sairastu kuin naiset, on melanooma, ihosyövän tappavin muoto. Se on kuitenkin yleisin syövän muoto yli 50-vuotiailla miehillä [lähde: Skin Cancer Foundation]. Miehet viettävät yleensä enemmän aikaa ulkona ja käyttävät vähemmän todennäköisesti aurinkovoidetta tai muita varotoimia. He eivät myöskään havaitse melanoomaa sen varhaisessa vaiheessa.

Jos sinulla on yleensä paljon luomia, sinun tulee käydä säännöllisesti lääkärin tai ihotautilääkärin tarkastuksessa. Jos jokin niistä on muuttunut tai sinulla on oudon näköisiä kasvaimia, jotka näyttävät myyrältä tai pisamia, on aika varata aika. Lääkäri voi myös opettaa sinua suorittamaan itsetutkimuksen ja selittää kuinka erottaa melanooma tavallisesta myyrästä.

1: Mitkä ovat mahdollisuuteni saada eturauhas- tai kivessyöpä?

Sen lisäksi, että heillä on suurempi alttiussyöpäyleensä miesten on myös huolehdittava sellaisista syövistä, joita naiset eivät. Näitä ovat eturauhas-, kives- ja penissyöpä. Kaksi ensimmäistä ovat paljon yleisempiä, kun taas peniksen syöpä on niin harvinainen, että Yhdysvalloissa diagnosoitiin alle 1 500 tapausta vuonna 2010 [lähde:National Cancer Institute].

Eturauhassyöpäsiitä tulee enemmän huolta ikääntyessäsi; Diagnoosin keski-ikä hyppää alle 1 prosentista 8,9 prosenttiin, kun saavutat 45 vuoden iän [lähde:National Cancer Institute]. Oireita ovat virtsaamisvaikeudet tai kivulias virtsaaminen sekä kivulias siemensyöksy. Digitaalisen peräsuolen tutkimuksen lisäksi eturauhassyöpä voidaan havaita myös PSA:n (eturauhasspesifisen antigeenin) verikokeella. Tämä seulontatesti on kiistanalainen, koska sen tehokkuus on viime aikoina tullut kyseenalaiseksi; kysy lääkäriltäsi, pitäisikö sinun käydä seulonnassa.

MukaanKivessyöpäresurssikeskus15–35-vuotiaat miehet ovat alttiimpia kivessyövälle. Varhainen havaitseminen tarkoittaa itsetarkastusta. Jos huomaat kiveksissäsi olevan kyhmyn, älä epäröi keskustella asiasta lääkärisi kanssa. Jotkut miehet erehtyvätepididymis(kivesten takana oleva putki, joka kuljettaa siittiöitä) epänormaalin kyhmyn vuoksi. Pyydä lääkäriäsi tutkimaan sinut ja kuinka usein sinun tulee suorittaa itsetarkastus.

Paljon lisätietoja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • 5 yleistä miesten terveysongelmaa, jotka voit välttää
 • 5 nostoturvallisuusvinkkiä
 • 5 kuntosalilaukkua miehille

 • American Cancer Society. "Rintasyöpä miehillä." ACS. 2011. (9. helmikuuta 2011)http://www.cancer.org/Cancer/BreastCancerinMen/DetailedGuide/index
 • American Cancer Society. "Perinnöllisyys ja syöpä." ACS. 2011. (10. helmikuuta 2011)http://www.cancer.org/Cancer/CancerCauses/GeneticsandCancer/heredity-and-cancer
 • American Cancer Society. "Eturauhassyöpä: varhainen havaitseminen." ACS. 2011. (10. helmikuuta 2011)http://www.cancer.org/Cancer/ProstateCancer/index
 • American Diabetes Association. "Dibeteksen genetiikka". ADA. 2010. (10. helmikuuta 2011)http://www.diabetes.org/diabetes-basics/genetics-of-diabetes.html
 • Amerikan Sydänyhdistys. "Riskitekijät ja sepelvaltimotauti." AHA. 2011. (10. helmikuuta 2011)http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4726
 • Pankki, Doug. "Kvestikulaarisyövän aluke." Kivessyöpäresurssikeskus. 17. tammikuuta 2007. (17. helmikuuta 2011) http://tcrc.acor.org/tcprimer.html
 • Cohen, Jaime. "Miehet hylkäävät todennäköisesti lääkärin." ABCnews.go.com. 7. kesäkuuta 2010. (17. helmikuuta 2011)http://abcnews.go.com/Health/story?id=116898&page=1
 • Davison, Mike. "8 kysymystä, joita miehet pelkäävät kysyä lääkäreillään." AskMen.com. 2009. (6. helmikuuta 2011)http://www.askmen.com/sports/health_60/76_mens_health.html
 • Fauci, Anthony S., et ai. "Harrisonin sisätautien periaatteet." 17. painos Yhdysvallat: McGraw-Hill Professional, 2008.
 • MayoClinicin henkilökunta. "Vatsarasva miehillä." Mayon lääketieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen säätiö. 5. marraskuuta 2010. (9. helmikuuta 2011) http://www.mayoclinic.com/health/belly-fat/MC00054
 • MayoClinicin henkilökunta. "Miehen hedelmättömyys." Mayon lääketieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen säätiö. 10. kesäkuuta 2010. (9. helmikuuta 2011) http://www.mayoclinic.com/health/male-infertility/DS01038
 • MayoClinicin henkilökunta. "Miesten terveys: 7 suurimman uhan ehkäisy." Mayon lääketieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen säätiö. 5. helmikuuta 2011. (7. helmikuuta 2011) http://www.mayoclinic.com/print/mens-health/MC00013/METHOD=print
 • MayoClinicin henkilökunta. "Miehen vaihdevuodet: myytti vai todellisuus?" Mayon lääketieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen säätiö. 25. heinäkuuta 2009. (7. helmikuuta 2011) http://www.mayoclinic.com/health/male-menopause/MC00058
 • MedicineNet. "Miehen vaihdevuodet." MedicineNet. 2011. (9. helmikuuta 2011)http://www.medicinenet.com/male_menopause/article.htm
 • Miesten terveys. "Nivelkipulääkkeet." Rodale. 2011. (9. helmikuuta 2011) http://www.menshealth.com/fitness/joint-pain-remedies
 • Miesten terveysfoorumi. "Miesten suurempi syöpäriski: selittämätön." MHF. 14. huhtikuuta 2010. (17. helmikuuta 2011) http://www.menshealthforum.org.uk/cancer/20201-mens-greater-cancer-risk-inexplicable
 • National Cancer Institute. "Mitä sinun tarvitsee tietää paksu- ja peräsuolen syövistä." Yhdysvaltain kansalliset terveysinstituutit. 2010. (9. helmikuuta 2011) http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/colon-and-rectal
 • National Cancer Institute. "peniksen syöpä." Yhdysvaltain kansalliset terveysinstituutit. 2010. (17. helmikuuta 2011) http://www.cancer.gov/cancertopics/types/penile
 • National Cancer Institute. "Mitä sinun tulee tietää eturauhassyövästä." Yhdysvaltain kansalliset terveysinstituutit. 2010. (9. helmikuuta 2011) http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/prostate
 • National Digestive Diseases Information Clearinghouse. "Ripuli." National Institute of Diabetes and Digestive and Munuaistaudit, National Institutes of Health. 2010. (9. helmikuuta 2011)http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/diarrhea/
 • Kansallinen mielenterveysinstituutti. "Miehet ja masennus." 17. syyskuuta 2010. (11. helmikuuta 2011) http://www.nimh.nih.gov/health/topics/depression/men-and-depression/index.shtml

Lainaa tätä!

Kopioi/liitä seuraava teksti lainataksesi oikein tähän HowStuffWorks.com-artikkeliin:

Lainaus

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 02/12/2023

Views: 5480

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.