50 tapaa olla kiltti muille (2023)

 • Ystävällisyys
 • Ystävällisyys muita kohtaan
 • Kirjailija: Anouk Ballering
 • Lau 13.11.2021
 • 3 min lukeminen

Tiesitkö, että antaaksesi maailman halvimman ja helpoimman lahjan, sinun ei tarvitse edes astua kauppaan? Mutta mikä se on? Hymysi! Hymyilemällä tuomme automaattisesti lisää ystävällisyyttä elämäämme ja myös muiden elämään. Ja emmekö me kaikki voi tehdä enemmän ystävällisyyttä päivittäin?

Sen lisäksi, että se saa meidät tuntemaan olomme hieman lämpimämmältä ja sumeammalta sisällä, on myös tieteellisiä etuja sekä myötätunnon osoittamisessa että vastaanottamisessa. Tutkimusten mukaan yksinkertaisen ystävällisyyden tekeminen sytyttää aivomme mielihyväkeskukset ja voi lisätä ilohormonin serotoniinin tasoa. Ystävällisten tekojen todistamisen uskotaan myös nostavan oksitosiinitasoamme, joka tunnetaan nimellä "rakkaushormoni", joka itsessään voi alentaa verenpainetta, kohottaa itsetuntoamme ja jättää meidät optimistisemmiksi. Tarvitsetko inspiraatiota? Sukella 50 tapaamme olla ystävällisempi muita kohtaan.

1. Hymyile tuntemattomille

Inhimillinen yhteys on voimakas asia, ja se voi saada meidät tuntemaan olonsa välittömästi kohotettua, vaikka ohikulkijan hymy olisikin niin yksinkertaista.

2. Tervehdi jollekin uudelle

Varsinkin isommissa ryhmissä voi tuntua pelottavalta olla uusi henkilö. Tee siis sopimus itsesi kanssa, että tulet aina ensimmäisenä sanomaan terveisiä uusille kasvoille töissä tai juhlissa. Se auttaa heitä tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

3. Kuuntele vain

Joskus tarvitsemme vain ystävän kuulemaan meidät. Yritä olla keskeyttämättä seuraavan kerran, kun jonkun on purettava ja vastustaa tarvetta ratkaista ongelma välittömästi.

4. Esitä lisää kysymyksiä

Tuntuu hienolta, kun joku on kiinnostunut siitä, miten meillä todella menee, joten kun seuraavan kerran juttelet läheisten kanssa, kysy heistä lisää kysymyksiä. Se auttaa myös saamaan pienistä keskusteluista tuntemattomien kanssa merkityksellisemmän.

5. Muista pienet yksityiskohdat

Yritä tehdä muistiin henkilökohtaiset pienet yksityiskohdat, kun ystävät tai kollegat mainitsevat ne, ja ota yhteyttä myöhemmin. On hieno tunne, kun muut ihmiset muistavat meille tärkeitä asioita.

6. Tuo joku keskusteluun

Näetkö jonkun kamppailevan tulla kuulluksi ryhmässä? Tee tilaa hiljaisemmille persoonallisuuksille kysymällä heiltä suoraan heidän ajatuksiaan aiheesta tai esittämällä heille asiaankuuluva kysymys, jotta he voivat osallistua asiaan.

7. Astu sisään

Jos näet, että henkilöä kohdellaan huonosti tai jätetään huomiotta, astu sisään ja sano jotain. On aina hienoa tietää, että joku muu on tukenamme haastavana aikana.

8. Ulkoiluttakaa jonkun koiraa

Joskus vuorokaudessa ei vain ole tarpeeksi tunteja. Ystävän koiran ulkoiluttaminen on loistava tapa keventää heidän kuormitustaan, mutta jos epäilet, että hän on haluton ottamaan apua vastaan, kerro hänelle, kuinka paljon arvostat myös motivaatiota harjoitella. Voita voitto.

9. Jaa tietoa

Työpaikka voi olla kilpailuhenkinen, mutta neuvojen tai tiedon jakaminen kollegoiden kanssa luo paljon avoimemman ja ystävällisemmän ympäristön.

10. Tee illallinen ystävälle

Tiedätkö jonkun, jolla on ollut rankka viikko? Tee heille maukas illallinen ja pudota se heidän ovelle, jotta he voivat pitää illan vapaana. Herkullisen noutolähetys toimii myös!

11. Päästä joku läpi liikenteessä

Jos se on turvallista, miksi et päästäisi toista autoa läpi vilkkaassa liikenteessä? He arvostavat elettä ja toivottavasti muistavat maksaa sen eteenpäin ensi kerralla.

12. Tarjoa kuvan ottamista

Kun näet ryhmän tai parin yrittävän mahtua kaikki kuvaan, tarjoudu astumaan väliin ja ottamaan kuva. Autat vangitsemaan erityisen hetken, jota he saattavat vaalia tulevina vuosina.

13. Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Olipa kyseessä hyväntekeväisyysjärjestön tukeminen taloudellisesti tai tarpeettomien tavaroiden lähettäminen organisaatiolle, joka käyttää ne hyvään käyttöön, sen jakaminen on todella erityistä ystävällisyyttä.

14. Anna enemmän kohteliaisuuksia

Kohteliaisuuden maksaminen on helppo tapa levittää pieniä onnenpurskeita – aivan kirjaimellisesti. Tieteen mukaan kohteliaisuuksien vastaanottaminen vapauttaa aivoissamme hyvän olon hormoneja dopamiinia ja serotoniinia. "Paras asia on, että vastaanottamalla ystävällisen teon serotoniinipursu vapautuu, ja tämä saa vastaanottajan todennäköisesti tekemään jotain ystävällistä, mikä myös luo ystävällisyyden ketjureaktion", sanoo holistisen keskuksen perustaja Chris Dreyfus-Gibson.Keskitä. Lue lisääkuinka antaa ja vastaanottaa rakastavia kohteliaisuuksia.

15. Jätä arvostelu

Positiivisilla arvosteluilla voi olla suuri merkitys pienille yrityksille, jotka menestyvät maineesta. Joten jos sinulla on ollut hieno kokemus, jaa se maailman kanssa jättämällä hehkuvan arvostelun heidän verkkosivustolleen tai sosiaalisen median sivuille.

16. Tue paikallisia ruokapankkeja

Monissa supermarketeissa on nyt palautuspisteitä, joten voit ostaa muutaman lisäelintarvikkeen samalla kun teet ostoksia ja lahjoittaa ne helposti paikalliselle ruokapankille. Vaihtoehtoisesti voit selvittää, mitä paikallisilla ruokapankeillasi on pulaa, ja lahjoita suoraan.

17. Hanki ovi

Jos näet jonkun kantavan laukkuja, työntävän vaunuja tai vain tulevan taaksesi, pidä ovea auki helpottaaksesi hänen päiväänsä.

18. Pidä nostimesta kiinni

Näetkö jonkun juoksevan hakemaan samaan hissiin? Paina pitopainiketta antaaksesi heille mahdollisuuden hypätä sisään.

19. Lähetä positiivinen kommentti

Jätä kannustava kommentti ystäväsi sosiaaliseen viestiin tai jos olet lukenut verkossa jotain, josta todella pidit, kerro sisällöntuottajalle, kuinka hienoa se oli.

20. Anna verta

Jos pystyt, varaa aikaa verenluovutukseen paikallisessa luovutuskeskuksessa. Terveyspalvelut tarvitsevat aina elämää pelastavia luovutuksia, varsinkin jos sinulla on harvinainen veriryhmä.

50 ways to be kind to others (1)

21. Ryhdy elinluovuttajaksi

Oletko elinluovutusrekisterissä? Se on helppo tarkistaa, ja se voi olla paras lahja hengenvaaralliseen tilaan.

22. Varainhankinta tarkoitukseen

Vaikka sinulla ei olisi paljon annettavaa taloudellisesti, voit auttaa lisäämään tietoisuutta tärkeistä syistä jakamalla tietoa ja auttamalla varainhankinnassa.

23. Jätä tippiä

Taksimatkoista tarjoilijoille runsaan juomarahan jättäminen on välitön vauhti jokaiselle palvelualalla työskentelevälle.

24. Ojenna käsi

Kun näet jonkun kamppailevan laukkujen kanssa bussissa tai kenties valmistautumassa nostamaan raskaan matkalaukun tai vauvanrattaan portaita ylös, kysy, voitko ojentaa kätesi ja jakaa kuorman.

25. Pidä vanhusten seuraa

Yksinäisyys on kasvava huolenaihe iäkkäiden ihmisten keskuudessa, jotka saattavat elää yksin ja tuntea itsensä eristyneeksi. Yritä viettää enemmän aikaa jutella vanhempien sukulaisten kanssa tai osallistua paikallisiin ystävyysohjelmiin saadaksesi yhteyden paikkakunnallasi vanhoihin ihmisiin.

26. Ole ajoissa

Jos olet asettanut tapaamisajan ystävän kanssa, aseta hänet tärkeysjärjestykseen ja tule paikalle ajoissa. Se kertoo heille, että he ovat sinulle tärkeitä.

27. Sano kiitos

Olipa kyseessä kuljetuskuljettaja, joka jättää pakettisi, tai ystävä, joka on auttanut sinua, sydämellinen kiitos on helppo tapa osoittaa arvostavasi.

28. Mietteliäs lahjat

Yllätä läheinen pienellä mutta harkitulla lahjalla. Olipa kyseessä heidän suosikki välipala tai jotain, jonka olet nähnyt, joka muistutti sinua heistä, se kertoo heille, että he ovat ajatuksissasi.

29. Unohda juorut

Oletko kuullut huhua jostain työpaikasta? Tee heille ystävällisyyttä olemalla välittämättä sitä eteenpäin.

30. Tarkista ennakkoluulosi

Meillä kaikilla on aivoihimme piilotettuja ennakkokäsityksiä ihmisistä, paikoista tai toiminnoista. Vaikka ei ehkä ole meidän vikamme, että he ovat siellä, meidän vastuullamme on kiinnittää niihin huomiota, kun he nousevat ja poistavat nämä ennakkoluulot.

31. Lue kokemuksesi ulkopuolelta

Jos pidät lukemisesta, kokeile ja tutki kirjoja ja tarinoita, jotka on kirjoitettu muista kuin omista kokemuksista. Se auttaa sinua oppimaan lisää maailmasta ja muista ihmisistä, olipa kyseessä eri taustoista tai genreistä tulevien kirjailijoiden kirjoittama, johon et luonnostaan ​​vetoa.

32. Näe ihmisissä hyvät puolet

Kaikki eivät ole ihanteellisia seuraasi, mutta positiivisiin asioihin keskittyminen ja avoimin mielin pitäminen auttaa sinua näkemään hyvän toisissa.

33. Ole kärsivällinen matkustaessasi

Olipa kyseessä hidas kävelijä edelläsi tai joku, joka vie tavallista kauemmin lipunpuomessa, muista, että jotkut meistä tarvitsevat vain hieman enemmän aikaa asioiden hoitamiseen.

34. Myönnä, kun olet väärässä

Voi olla vaikea myöntää, että olemme väärässä jossain, mutta hyvällä armolla ja pienellä huumorilla tekemällä voi päästä pitkälle.

35. Juhli muiden ihmisten voittoja

Kaikilla ei ole mukavaa puhaltaa omaa trumpettia, joten kun näet ystäväsi tai kollegasi menestyvän, auta juhlimaan heidän menestystä.

36. Katso toinen puoli

Kun joudut erimielisyyteen, usein tuottavin asia on asettua toisen ihmisen asemaan. Et ehkä ole samaa mieltä heidän näkemyksensä kanssa, mutta se auttaa heitä tuntemaan itsensä kuulluiksi ja arvostetuiksi, jos näet heidän puolensa asiasta.

37. Anna tunnustusta

Jos joku auttoi sinua saavuttamaan jotain työssäsi tai olet huomannut, että kollegasi ei saa ansaitsemaansa tunnustusta, huuda häntä julkisesti kertoaksesi, että häntä arvostetaan.

38. Osoita rakkaansa kiintymystä

Kiintymys vapauttaa aivoissa oksitosiinia, joka auttaa vähentämään stressiä ja kohottamaan mielialaamme. Joten jos läheisesi nauttivat halauksista tai jopa käsivarteen taputtamisesta, älä pidättele itseäsi.

39. Tarjoa lapsenvahtia

Tiedätkö vanhemman, joka voisi käyttää vähän aikaa itselleen? Tarjoa lapset ulos päiväksi tai lastenvahtia heidän viettäessään iltaa.

40. Tee kahvijuoksu

Käy vapaaehtoisena useammin kahvilenkillä tai keittämässä teetä. Kaikki rakastavat odottamatonta pientä noutoa.

41. Tuo makeat herkut

Leivotpa sitten kotitekoisen leivänbanaanileipätai poimia keksejä, hemmotella ystäviä tai työtovereita yllätysmakealla herkulla.

42. Tarjoa paikkasi

Joidenkin mielestä on hankalaa pyytää paikkaa junassa, vaikka he todella tarvitsevat sitä. Jos näet jonkun, joka näyttää siltä, ​​että hän tarvitsee paikkaa enemmän kuin sinä, kiinnitä hänen katseensa ja tarjoa omasi.

43. Lähetä hoitopaketti

Jos läheisellä on ollut vaikeaa, pakkaa muutama herkku, jonka tiedät pitävän, ja lähetä henkilökohtainen hoitopaketti postissa.

44. Kunnioita rajoja

On tärkeää kuunnella muita, kun he asettavat rajoja, ja oppia kunnioittamaan sitä, mikä heille sopii. Se voi olla niinkin yksinkertaista, että annat ystävälle tilaa, kun hän tuntee itsensä ylikuormitukseksi, tai jättää painamatta sitä ylimääräistä viinilasillista jonkun päälle kokoontumisessa.

45. Opi ihmisten nimet

Nimet ovat tärkeä osa identiteettiämme, joten yritä muistaa aiemmin tavaamiesi ihmisten nimet tai varmista, että lausut oikein tapaamasi uusien ihmisten nimet.

46. ​​Osta ystävällisesti

Monet yritykset tekevät yhteistyötä ihmisten auttamiseksi eri puolilla maailmaa. Käytä ostovoimaasi tukemaan näitä, kuten meidänHyviä laukkujajotka ovat naisten käsintehtyjä Mumbain slummeissa.

47. Syö paikallisesti

Pienillä ja paikallisilla yrityksillä on ollut vaikeita aikoja viime aikoina, joten osoita rakkautta tekemällä ostoksia ja syömällä lähiseudullasi. Teet myös ympäristöystävällisyyttä vähentämällä hiilijalanjälkeäsi.

48. Istuta viherkasveja

Valitsetpa sitten puun, pensaat tai mehiläisystävälliset kukat, autat parantamaan ilmanlaatua, lisäämään villieläinten elinympäristöjä ja kasvattamaan jotain kaunista muiden katseltavaa.

49. Pidä huolta itsestäsif

Kuten sanonta kuuluu, tyhjästä kattilasta ei voi kaataa. Varmista siis, että pidät huolta itsestäsi, jotta voit olla muiden tukena, kun sillä on merkitystä.

50. Anna se eteenpäin

Pienikin ystävällinen teko voi inspiroida toista, joten lisää ketjuun jakamalla nämä vinkit ja välittämällä ystävällisyyttä eteenpäin.

 • tyhjä

  Käsinpesu

  13,90 puntaa

  Katso täydelliset tiedot
 • tyhjä

  Vartalokuorinta

  18,90 puntaa

  Katso täydelliset tiedot
  50 ways to be kind to others (4)

  Anouk Ballering on sydämeltään tarinankertoja, jolla on 5 vuoden kokemus PR-alalta. Luomalla tarinoita ja aktivointeja, jotka ovat suhteellisia ja relevantteja, hän on paljastanut ylellisten elämäntapabrändien sielun, mukaan lukien W Hotel, VICE, de Bijenkorf ja Timberland. Kun hän ei tee HIITiä tai Rocyclea, löydät hänet joogamatolta. Hän on intohimoinen joogaan ja tietoiseen elämään, koska hän uskoo, että me kaikki tarvitsemme ansaittua tasapainoa elämäämme ollaksemme paras versio itsestämme.

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  Kuinka yksi New Yorkin hyväntekeväisyysjärjestö vaikuttaa naisten ja lasten elämään

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  Vapaaehtoistyön uskomattomat edut muille ja itsellesi

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  Anteeksiantamisen hyödyt ja miten se tehdään

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  50 tapaa olla kiltti muille

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  Pienet teot suuren muutoksen eteen: rituaalit ja pienet ihmeet tekevät maailmasta paremman paikan

  • Ystävällisyys
  • Ystävällisyys muita kohtaan

  Rituaalit ja pienet ihmeet: Pienet teot suuren muutoksen aikaansaamiseksi

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Arline Emard IV

  Last Updated: 23/10/2023

  Views: 5354

  Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Arline Emard IV

  Birthday: 1996-07-10

  Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

  Phone: +13454700762376

  Job: Administration Technician

  Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

  Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.